Při nákupu na víkend na chalupě jsem v Bille náhodou narazila na kukuřičné těstoviny za dobrou cenu, i řekla jsem si, že je vyzkouším. Rychlé jídlo se první večer na chalupě vždycky hodí, protože než se celá rodina vybalí, je už dávno čas na večeři. Těstoviny byly vynikající! Tady máte recept:

 

Číst dál...

Dlouho jsem hledala, co snídat. Samotné ovoce mi nevyhovovalo, jogurt byl málo sytý, špaldovou kávu jsem nikdy nedopila, chleba mi ležel v žaludku ještě celé dopoledne a byla jsme po něm unavená. Pak jsem objevila chia semínka a konopná semínka a postupně se zrodila tahle báječná snídaně, která mě příjemně zasytí a přitom nezaplácne, a opravdu mi dodá energii na celé dopoledne. Ačkoliv chutná sladce, obsahuje jen poměrně malé množství sacharidů, a energie se tak uvolňuje pomalu v průběhu několika hodin. Ideální! 

Číst dál...

U nás doma se jim říkávalo čeváby a dělaly se samozřejmě klasickým způsobem: strouhanka, vajíčka, koření, pšeničná mouka. Podařilo se mi tento recept uzpůsobit bezhistaminové stravě; a protože si tuhle variantu oblíbil i můj muž, děláme je poměrně často.

 

Budete potřebovat:

30 dkg kvalitního čerstvého mletého krůtího masa

1 domácí, farmářské nebo bio vajíčko (lze vynechat)

špetku soli

hrst drcených vloček

hrst sekané čerstvé meduňky

tolerovanou mouku na obalení

panenský olivový olej nebo ghí

Číst dál...

Tuhle báječnou „karikaturu“ nádivky, jak sama říká, mi uvařila má skvělá tchýně Jana. U nás doma se nádivka nikdy nedělala, takže to pro mě bylo velké překvapení – a musím říct, že příjemné. Možná i proto, že jsem neměla žádná vstupní očekávání, jak by taková velikonoční nádivka měla chutnat. Po velikonočním obědě jsem tchýni požádala o recept, a tady ho máte...

Číst dál...

Při bezhistaminové dietě s přemnožením kvasinek v těle převládne v jídelníčku na nějaký čas zelenina. Protože zelenina se rychle tráví, bývá někdy obtížné dosáhnout pocitu sytosti. Nechte se inspirovat! Tento salát potěší oko i chuťové pohárky a dobře zasytí, zato však zaručeně nenakrmí střevní candidu.

Číst dál...