Tobík přišel na svět sekcí kvůli nepostupujícímu porodu KP. V děloze byl zánět a syn měl po narození ekzém na jednom očičku, ten ale brzy zmizel. Ekzém jako takový se začal objevovat po 2.měsíci v oblasti tváří, čela, obočí a později i na bocích, bříšku a rukách. Co se týče drogerie a kosmetiky, používáme vše přírodní a šetrné, takže např. pracím práškem to být nemohlo. Vyzkoušela jsem různé rady od koupelí v otrubách, přes konopnou domácí mastičku a mnoho dalšího. Bylo mi však jasné, že problém bude potřeba řešit důsledněji zevnitř. Na kožní jsem jít nechtěla, protože vím, že nic jiného než kortikoidy na ekzém nemají.

Už nějaký čas zpět jsem o Hance četla. V tu dobu jsem měla za sebou nepříjemné období, kdy jsem kvůli kožním problémům musela odejít ze zdravotnictví. Četla jsem tenkrát o přednášce, jak se vyhnout vzniku ekzému u malých dětí. Doufala jsem však, že až budu mít děti, bude vše ok a nebude potřeba to řešit. Jméno Hanky Farkačové jsem zapomněla a v pravý čas na ni znovu narazila v jedné diskuzi na FB, kde někdo řešil ekzém. Věděla jsem, že nám určitě svými radami pomůže a byla rozhodnutá ji kontaktovat.

Dohodly jsme si konzultaci po skypu. Konzultaci mohu všem doporučit, protože řeší konkrétního člověka a nejsou to jen všeobecné rady, které se dočtete na webu. I když i ty jsou velmi cenné! Nicméně lépe pochopíte co a jak a máte rychlejší pravděpodobnost uzdravení. 

Musela jsem se vzdát spousty potravin, které jsem měla ráda, protože syn je zatím plně kojený. Krom mateřského mléka dostává mladý ječmen. Nedávno mu bylo 6 měsíců a cca po 2 měsících má ekzém z 97% pryč. Ty 3% jsou už jen takové světlé mapy na těle, které mizí. Stálo to za to! Konečně se v noci neškrábe do krve a není kvůli ekzému mrzutý. Jde to i jinak než věčnými návštěvami u lékaře :) Hance moc děkujeme!

Kéž by každý z nás našel tak smysluplnou práci a dělal ji tak dobře, jako Vy!

 

Jana Fejklová