V listopadu 2017 mi napsala paní Petra, že by ode mě chtěla chlorellku pro svého synka, který trpí atopickým ekzémem. Oslovila mě v naději, že ode mě dostane nějaké zelené bonbonky, které pomohou jejímu Davídkovi... Když se Davídek díky zeleným potravinám uzdravil, rozhodla se Petra, že si to nenechá jen pro sebe. :) Z někoho, kdo hledal naději na zdraví pro sebe, se Petra stala chodící nadějí na zdraví pro každého, koho potká. Jsem velice hrdá, že s vámi mohu sdílet její příběh. 


 

Celý můj a Davídkův příběh započal, už když byl Davídek v bříšku. Celé těhotenství mi bylo špatně, trpěla jsem na záněty, stále mě bolelo břicho.

Myslela jsem si, že to porodem všechno skončí, ale ono to teprve všechno začalo.

Pár dní po té, co jsem si přivezla nejkrásnější miminko na světě z porodnice, se Davídek osypal. Nejdříve to vypadalo jako potničky, nakonec se to zhoršovalo a rozšiřovalo, že měl ekzém na tvářích, čele, ve vlasech, na prsíčkách, na rukách, na kolínkách, na zádech a navíc mu začala praskat kůžička v záhybech. Dětská doktorka na to nic neříkala a také jsme ji brzy vyměnili. Jen sestřička na rehabilitaci, kam jsme jezdili se zlomeným klíčkem po porodu, se mě stále ptala, jestli tu kůžičku řeším. Ano, řešila, vyzkoušela jsem asi 20 mastiček, protože mi někdo chytrý řekl, že musím zkoušet, dokud nepřijdu na tu, která zabere. Každá stála asi 300,- moc dobrá rada. :) A pořád jsem si myslela, že to mastičkou vyléčím. :) Dokonce jsem byla i na kožním, kde jsem nedostala nic lepšího než kortikoidy, naštěstí se malý tak hrozně zhoršil, že jsem je zavrhla hned po prvním namazání.

Díky bohu jsem brzy narazila na PANÍ lékárnici, která mi otevřela oči a dala kontakt na dobrého alergologa. 

A tam vlastně započala zelená cesta, i když teprve na půl. K mému překvapení pan doktor odebral krev mně, vyptal se mě na všechno možné... Davídkovi udělal jen test na 4 potraviny a mě asi na 50. No a co u mě vyšlo? Histaminová intolerance a alergie téměř na všechny potraviny. A prý že nerad vidí, když takovéto maminky kojí. Já se rozhodla, že budu, že tu dietu vydržím a udělám pro své děťátko maximum. Jen tak mimochodem mi naordinoval chlorellu 3x denně 5 chlorell.

Bohužel pro nás mi neřekl jakou chlorellu.

Takže jsem objednala nějakou bio chorelu a myslela si, bůhvíco nemám. Díky dietě se Davídek hodně zlepšil, ale po zavedení příkrmů se ekzém vrátil, takže bylo jasné, že všechno zdědil po mě. Díky bohu v tu dobu jsem byla odkázána Histaminovou Kašulkou na Hanku - nyní už moji Hanku, která mě přivedla ke skutečně kvalitní chlorelle.

Po zavedení těchto zelenáčů se konečně Davídkovi ekzém vyléčil, mohli jsme zařadit brzy spoustu nových potravin.

Dokonce poprvé Davídek snesl očkování bez reakce, kdy mi Hanka poradila jaké mám nasadit dávkování před a po očkování. Já sama už jím úplně vše, jen omezuju mléčné výrobky a hořkou čokoládu. Davídkovi jsou nyní 2 roky a 4 měsíce. Sype se lehce jen při růstu zoubků anebo když zkoušíme nové nevhodné potraviny, ale vždy tyto projevy brzy zmizí, spíše se objeví, aby řekly, tak tohle ne, a zmizí.  

Rostík je druhý syn, tomu je pět let, u něho trvalo trochu déle, než začal zelenáče pravidelně užívat. Po krátké době mu splaskla nosní mandle, se kterou jsme měli jít na operaci dle ORL. Ustala mu celoroční rýma, v noci se přestal potit a má krásnou barvičku, do té doby to bylo bledé děťátko. Má náběh na astma, po poslední kontrole se mu ta výdechová křivka upravila na normální stav. 

Díky Davídkovi začali jíst zelenáče skoro všichni členové mé rodiny a i rodiny od tatínka dětí.

Pomáhají s mnohými zdravotními problémy. Hanka mě navíc přivedla ke spolupráci v projektu zelených potravin, a ono to nějak všechno sedlo jak hrnec na prdel. Já od narození dětí jsem měla silný pocit pracovat ve zdravotnictví. Ale život mě nasměroval na zelenou cestu, kdy můžu lidi pomoci uzdravovat zelenými potravinami a ukázat jim skutečnou tvář bílých léků, které jen přestřihávají varovné kontrolky. Neuvěřitelně naplňující činnost. Tímto Hance moc děkuji, že se mě tak ujala a vede mě skvěle v této práci a že mě navedla na "lepší zelený život".

Petra