V tomhle receptu bych vám ráda představila základní know how pečení sladkých bezlepkových a nízkoalergenních koláčů. Došla jsem k němu metodou pokusu a omylu, je to tedy souhrn mých vlastních zkušeností. Variant je nesčetně mnoho, a jakmile člověk pochopí základní postup, může začít experimentovat.

Postupně si pak vytvoříte vlastní recepty favority. Budeme pracovat bez lepku, bez cukru, bez mléka, bez vajec a fosfátu.

Číst dál...

Před časem jsme se přestěhovali do nového bytu na Ládví. A spolu se stěhováním vyvstala i otázka, kam budeme v nové lokalitě chodit na jídlo. Člověk si občas rád vyrazí, ale nechtěli jsme kvůli večeři jezdit přes půlku Prahy. Zelený Dvůr jsme objevili až na čtvrtý pokus.

Číst dál...

Dostala jsem nádhernou zpětnou vazbu od jedné klientky:

"Hanko, nejraději bych vás objala za podporu a pozitivní zprávy. Pracuji hodně na sobě a baví mě to. Díky Vám, zelenáčům, miminku... Prostě chci žít... Zdravě žít... Díky je zatím málo!!!"

Požádala jsem paní Blanku, aby pro vás sepsala svůj příběh, tady je: 

Číst dál...

Zdá se, že pro většinu z vás je bezlepkové pečení velký oříšek – měla jsem to na začátku úplně stejně. Když jsem ze začátku zkoušela dělat bezlepkové pečivo z kypřícího prášku, bylo to sice poměrně dobré, ale rychle to tvrdlo a z houstiček byla brzo hromada drobků.

Číst dál...

Musím se přiznat, že tohle už byla pro mě trochu výzva. Posunout se od klasického lineckého ke špaldovým sušenkám bez cukru byl první krok. Ale bezlepkové, bezvaječné, bezmléčné a bezcukrové sváteční pečivo, toho jsem se dlouho obávala. Proto jsem si na pomoc s vytvářením tohoto receptu vzala svou velmi dobrou kamarádku Sylvii Gaarovou.

Číst dál...