V článku o příčinách atopického ekzému jsem vám odkryla, co všechno může být za tím, že trpíme atopickým ekzémem. Zjistili jsme, že ekzém je multifaktoriální onemocnění a zasahuje naši bytost na všech úrovních.
Miluji minimaxová řešení, tedy taková řešení, která při minimálním úsilí přináší maximální užitek. Proto bych vám v tomto článku chtěla přiblížit, jak zelené potraviny ječmen a chlorella řeší různé příčiny atopického ekzému.
Zelené potraviny jsou ideálním pomocníkem při snaze o systémovou léčbu atopického ekzému, protože pracují se všemi jeho příčinami najednou. Tak, jako je atopický ekzém multifaktoriální onemocnění, jsou ječmen a chlorella také multifunkční a multisystémové super-potraviny. Jednoduše řeší celý problém komplexně. A na rozdíl od běžně předepisovaných „léků“ jsou také opravdu bezpečné a hodí se tak i pro nejmenší děti nebo těhotné a kojící ženy.
- Jsou vysokonutriční. Do hloubky vyživují každou malou buňku a dodávají tělu všechny potřebné živiny. Kůže je při rozdělování výživy v těle na řadě až jako poslední!
- Systematicky a šetrně tělo čistí, a tím ulevují játrům a ledvinám. Při rozumném dávkování váže chlorella uvolněné toxiny na sebe a bezpečně je odvede z těla ven trávicím traktem, nedochází tak k jejich uvolňování do těla.
- Jsou silně protizánětlivé – a je úplně jedno, kde v těle se zánět nachází.
- Mají zásadité pH, a tím zabraňují překyselení a řeší i jeho následky. Udržují ve střevě optimální pH, které svědčí rovnováze střevního mikrobiomu.
- Působí prebioticky: Významně stimulují růst důležitých symbiotických mikroorganismů v našem střevě a vytvářejí jim ve střevě prostor a dobré životní podmínky. Léčí a harmonizují naše střevo a jen zdravé střevo produkuje dostatečné množství funkční diaminoxidázy, která odbourává histamin.
- Intenzivně znepříjemňují život plísním a kvasinkám, stimulují imunitní systém a umožňují mu vypořádat se s parazity.
- Mají schopnost vyvázat z těla i nahromaděné těžké kovy, které naše tělo samo vyloučit neumí. Těžké kovy se do těla dostávají například očkováním, které je jednou z hlavních příčin ekzému u dětí.
- Jsou to adaptogeny. Uzdravují naši imunitu: Podporují a posilují obranyschopnost vůči nemocem a patogenním škůdcům a současně zmírňují autoimunitní procesy a alergie.
- Působí protialergicky, jsou to přírodní antihistaminika.
- Snižují hladinu stresu. Ve skutečnosti je náš pocit nepohody, který označujeme jako stres, ze 70 % tvořen nutričním stresem: Buňky v našem těle jsou nešťastné, protože jim chybí důležité stavební prvky, které potřebují pro svou regeneraci. Pokud odstraníme nutriční stres, významně se zvýší i naše celková odolnost vůči psychicky náročným situacím.
- Díky antioxidační aktivitě urychlují hojení. Antioxidační bariéra chrání kůži.
- Enzymatická aktivita ječmene nám zase dodá dostatek energie, abychom všechny ty náročné procesy s lehkostí zvládli.
- Díky psychoadaptogennímu působení přímo pomáhají odbourávat stres. Jednoduše řečeno zvyšují spokojenost a radost ze života.
- Dávají nám moc převzít znovu zodpovědnost za kvalitu svých životů a vystoupit z role oběti. Umožňují nám stát se znovu opravdovými tvůrci našich životů.
- Jsou snadnou a přitom velmi účinnou a dlouhodobě udržitelnou změnou naší životosprávy.
Ve své práci poradce při léčbě atopického ekzému se o zelenáče ráda opírám, protože mi nahrazují nedostupnost diagnostických postupů. Ono je nakonec jedno, co přesně našemu tělu chybí nebo přebývá – když mu dáme kvalitní ječmen a chlorellu, začne samo sebe velmi rychle a efektivně uzdravovat.
Přečtěte si také, jak se ječmen a chlorella staly trvalou součástí jídelníčku mé rodiny, a pokud vás zelené potraviny a jejich vliv na atopický ekzém zajímá více, mám pro vás připravený ebook Jak používat zelené potraviny při léčbě atopického ekzému. Shrnuji v něm vše podstatné a je ZDARMA KE STAŽENÍ TADY.