Když jsem se začala více zajímat o přirozené stravování v rámci plynutí ročních dob, narazila jsem na problém skladování potravin. Pokud také usilujete o to, aby ve vašem jídelníčku převládly lokální potraviny, pravděpodobně jste došli ke stejnému závěru:

V létě a na podzim máme hojnost lokální zeleniny a ovoce, v zimě a na jaře je to podstatně horší.

Číst dál...

Abyste pochopili unikátnost situace, musím jít trochu do historie…

Děti se stravují tak, jak to vidí u svých rodičů a jak jim rodiče dovolí (tedy hlavně ty menší). My jsme nikdy nebyli „ortodoxní“ a naše strava byla poměrně typická- západní. No znám děti, které jedí výrazně hůř, ale i tak se u nás snědlo poměrně dost sladkého.

Číst dál...

Do této restaurace mě přivedly společenské povinnosti. Slavili jsme v rodině promoci a po slavnostním obřadu byl naplánovaný rodinný oběd. Hledala jsem tedy místo v rozumné vzdálenosti od pražského Karolina, kde bychom se mohli najíst ve větším počtu a kde by i v obědové špičce zvládli vyjít vstříc náročným požadavkům speciální diety.

Číst dál...

Zavařování mě vždy lákalo, ale ve všech obvyklých postupech se používá poměrně velké množství cukru případně umělých želírujících přísad. Zajímalo mě, jestli je možné zavařovat i jinak a začala jsem pátrat a zkoušet.

Číst dál...

Do tohoto příjemného penzionu mě zavedly pracovní povinnosti. Spolu s dalšími 60 kolegy jsem se zúčastnila intenzivního víkendového školení, které probíhalo právě v tomto hotelu. Měli jsme opravdu nabitý program, proto vám bohužel nemohu napsat nic o tom, co se nabízí k vidění v okolí.

Číst dál...